Missie & visie Stichting Samen Genoeg

  1. Samen Genoeg handelt vanuit altruïstische overwegingen en met een christelijke achtergrond en zet zich in om de opdracht van Jezus Christus te vervullen en biedt ondersteuning ongeacht ras, religie, geslacht en politieke overtuiging. Al ons werk doen we vanuit onze visie en missie.
  2. Gods liefde uitdragen in en voor deze wereld en in het geven van uitzicht aan mensen in nood en diepe armoede. Samen Genoeg vindt dat het haar morele verplichting is om als westerse stichting mensen hiervan bewust te maken en zo structureel bij te dragen aan een veranderingsproces.
  3. Personen, organisaties en bewegingen te ondersteunen en te helpen, die zich bezighouden met:
    • Maatschappelijke doelen
    • Een algemeen nut (beogende instelling)
    • Cultuur en/of culturele instelling
    • Organisatie(s) die zich inzetten voor bescherming van onze planeet en de mensheid
    • Helpen: Tevens heeft Samen Genoeg zich ook tot doel gesteld individuele personen of groepen te helpen om invulling te geven aan de diaconale opdracht die Jezus ons leerde en die Mattheüs heeft opgeschreven: “Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven. Ik had dorst en u heeft Mij te drinken gegeven. Ik was een vreemdeling maar u heeft Mij in uw huis uitgenodigd. Ik had niets om aan te trekken maar u heeft Mij kleren gegeven. Ik was ziek maar u heeft Mij opgezocht. Ik zat in de gevangenis maar u bent bij Mij geweest. Toen u dit voor één van Mijn minste broeders deed, deed u het voor Mij” (Mattheus 25:35).

De stichting tracht haar doel te bereiken door fondsenwerving en bewustzijn te creëren en te versterken met de haar ter beschikking staande middelen (presentaties met PowerPoint, foto’s, publicaties, lezingen, voorlichting bij scholen, verenigingen, kerken en voor potentiële donateurs, via internet, sociale media etc.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *